MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
 

Handla och äta närodlat & ekologiskt

Att äta närodlat och ekologiskt på krogen eller köpa lokalproducerad mat i butiken är MUMS. Här hittar du de bästa guiderna till den genuina och naturliga svenska maten. Lokalt producerad och kanske också ekologisk.


SMAKA SVENSKT
Äta lokalt och regionalt på restaurang är MUMS liksom att handla lokalt producerad mat i en gårdsbutik. Här har du guiden som listar alla sveriges gårdsbutiker, lokala matproducenter och restauranger med lokala råvaror och regionala maträtter.
Till SmakaSvenskt

EKOKROGAR
Det finns krogar, caféer och cateringföretag med ekologiska ambitioner. Här hittar du guiden till alla sveriges ekokrogar.
Till Ekokrogar

EKOMATGUIDEN
En guide för framför allt restauranger & storhushåll. Business to bussiness. Grossister och producenter med ekologiska livsmedel i storpack listas i Ekomatguiden. Till Ekomatguiden

KRAVMÄRKT I WHITE GUIDE
I 2015 års upplaga av restaurangguiden finns 30 st KRAV märkta restauranger. Nominerade till årets hållbara Gastronomi är Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda, Restaurnag Hvita Hjorten, Lidköping, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby, PM & Vänner, Växjö. På White Guide Gala den 9 mars meddelas vem som vinner.
Till White guide Krav.

MSC MÄRKT PÅ RESTAURANG
Besök en restaurang som är certifierade och därmed berättigade att använda MSC:s miljömärke på sin meny. På rätterna med miljömärket: den lilla blå fisken, går fiskrätten att spåra från tallrik ända tillbaka till båt. Här finns listan på MSC certifierade restauranger

 


Saltå kvarn
Ohmungood
Midsona
Ekolådan
Ahlgood, 100% växtbaserat
KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka
Menigo hållbarhet
Vi tänker ekologiskt
Frebaco - Ekologisk Klimatsmart Frukost
Svensk ekologisk premiumkyckling
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.