Skölj linserna noga, gärna genom att lägga dem i en trådsil och spola igenom med kallt vatten.
|
Häll linserna i en kastrull och fyll på med lika mycket vatten. Tillsätt buljongen. Småkoka under lock i 15 minuter. Fyll på med mer vatten om det behövs.
|
Skala lök, vitlök och morot. Hacka löken, skiva vitlöken tunt och skär moroten i slantar.
|
Fräs lök, vitlök och morot i rapsolja några minuter i en gryta som rymmer hela soppan.
|
Häll de halvt kokta linserna från kastrullen i grytan med grönsaker. Häll också i tomatkrosset. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
|
Skölj och skär zucchini i halvmånar. Blanda ner i soppan tillsammans med fänkålsfröna. Späd med mer vatten om det behövs.
|
Koka soppan tills linser och grönsaker är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
|
Låt var och en toppa med smulad fårost och rejält med basilikablad.
|
Bröd till den hungrige och en apelsin eller annan frukt i säsong som avslutning.
|
Vill du baka eget matbröd? Pröva receptet med linfröbullar.
|