Ta ut köttet från kylen så det hinner bli rumsvarmt innan stekningen. Skär i knappt centimeter tjocka skivor, banka lätt ut skivorna med knogarna.
|
Tags för grönsakerna. Skölj alla. Skala moroten och hyvla med potatisskalare. Skär också fänkål, zucchini och purjolök i långa tunna strimlor.
|
Riv apelsin- och citronskalet. Pressa ur saften från citrusfrukterna och blanda med skalet. Ta undan ungefär 1/3 och blanda med olivolja och finhackad basilika eller rosmarin (spar någon kvist till garnering). Ört,olivolje-, citrusblandningen ska hällas över den färdigkokta pastan.
|
Koka upp en stor kastrull med lätt saltat vatten. Koka bandpastan enligt instruktionerna på paketet. När 2 minuter av koktiden återstår; lägg i de strimlade grönsakerna.
|
Hetta upp en stekpanna med smör och skivad vitlök. Lägg i köttskivorna när smöret "tystnat". Stek ett par minuter på var sida. Salta, peppra.
|
Stäng av värmen under stekpannan. Häll på resterande saft av apelsin och citron. Lägg på ett lock och låt efterstek någon minut tills köttet är genomstekt.
|
Häll av grönsakspastan. Häll gärna vattnet i den skål du ska servera i så blir den varm. Töm skålen på vatten och häll i pastan. Häll över ört,olivolje-, citrusblandningen och blanda.
|
Avsluta måltiden med en generös skiva melon eller andra frukter i säsong.
|
Ett glas vin eller annan måltidsdryck passar bra till pastan och köttet.
|