Rensa, skölj linserna noga i flera vatten och låt dem ligga i sista sköljvattnet medan du förbereder resten av ingredienserna.
|
Rosta paprika är visserligen inte alls nödvändigt med ger en extra smakdimension åt paprikan; den blir mjuk, söt och mustig.
|
Rosta paprikan så här: Skölj paprikan. Lägg den hel på gallret direkt under grillelementet - ställ in en plåt längs ner med bakpapper så slipper du bränt spill i ugnen. Sätt på högsta värme. Snurra på paprikan allt eftersom den får svartbruna blåsor.
|
När paprikorna är brunfläckiga runt om och mjuka: Ta ut dem, lägg i en plastpåse, knyt om och låt svalna medan du kokar soppan.
|
Skala, skiva lök och vitlök. Skala morot, potatis och skär i skivor. Strimla sellerin.
|
Hetta upp oljan i en stekgryta som rymmer hela rätten. Lägg i spiskumminfrön, chili och vitlök. Låt fräsa tills det luktar kryddigt och gott.
|
Tillsätt morot, potatis och selleri. Rör om och häll på de avrunna linserna. Smula över buljong och tillsätt linser. Koka tills linserna är riktigt mjuka - cirka 30 minuter.
|
När paprikorna svalnat; drag bort skinnet och skär i tunna strimlor. Strimla också mozzarellan.
|
Mixa soppan slät. Späd med mer vatten till lagom soppkonsistens. Hetta upp på nytta och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
|
Servera soppan med grillad paprika, mozzarella, persiljblad och kapris. Bröd för den hungrige och gärna en färsk frukt som avslutning.
|