Värm ugnen till 200 grader.
|
Pensla en ugnssäker form med rapsolja.
|
Skölj och skär äpplena i klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fördela i formen. Snitta korven och lägg ovanpå äpplena och löken. Strö över enbär.
|
Stek isterbanden tills de och äpplena fått fin färg, 15- 20 minuter. Stäng av värmen de sista 10 minuterna och låt allt bli klart på eftervärmen.
|
Koka potatismos: Skala potatisen och skär i bitar. Koka mjuka. Häll av kokvattnet men spar någon deciliter. Stöt potatisen grovt. Tillsätt margarin och mjölk. Smaka av med salt och späd eventuell med kokvatten till lagom konsistens.
|
Värm surkålen försiktigt tills den är knappt ljummen. För hög temperatur dödar de nyttiga mjölksyrebakterierna. En stark svensk senap är också gott till.
|
Duka fram knäckebröd till den hungrige. Avsluta med färsk frukt i säsong.
|