Börja med att tillaga svampstuvningen: Skölj och skiva svampen. Skala och finhacka löken.
|
Lägg svamp och lök i en het kastrull, gärna med plastbeläggning. Ringla över oljan och fräs tills svampen riktigt vätskat sig men inte kokat torr.
|
Skaka ihop vetemjöl, mjölk, creme fraiche, sojasås och portvin (om du har) i en redningsbägare eller lite burk med lock. Blanda ner i svampfräset och låt koka upp under omrörning. Låt puttra några minuter till en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar.
|
Dags för omeletten: Vispa ihop mjölk och vetemjöl till en slät smet. Vispa i äggen och saltet.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna, gärna med plastbelgad botten typ tefal, silverstone. Häll i äggsmeten. Sänk temperaturen och Lyft/peta med en gaffel så att smeten rinner ner mot botten och stelnar.
|
Täck omletten med den varma stuvningen. Dekorera med halverade körsbärstomater och några blad kryddgrönt, om du har.
|
För en fullvärdig måltid krävs också brytbröd och en matig röd bönsalsa och en frukt som dessert.
|