Börja med att koka potatisen eller använd kokta rester av potatis, Skala potatisen medan den varm, det går lättare då.
|
Hårdkoka äggen så här: Lägg äggen i kallt vatten, koka upp och börja ta tid. Efter 8 minuter är både äggula och vita hård. Spola av med kallt vatten och skala. Skär i klyftor.
|
Skölj av spenaten, torka av den och dela större blad. Skala och skär löken i tunna klyftor.
|
Bred ut spenaten på ett fat. Varva skivad potatis och röda bönor ovanpå spenaten.
|
Gör fårostsåsen: Mosa fårost med pressad vitlök och filmjölk. Rör i olivoljan.
|
Klicka såsen över potatis och bönor. Strö över lökstrimlor, äggklyftor och oliver. Och kanske några blad färsk koriander.
|
Avsluta måltiden med en läcker sötsyrlig citrussallad: Skär i citrusfrukterna i hinnfria klyftor och fördela på assietter och pudra över florsocker. Bild på salladen finns här:
|