Grön fruktsallad med röda bär
gröna bär med röda vinbär, lingon Visst ser det läkert ut med några röda kärnor från ett halvt granatäppe på den gröna salladen. Lek med färgläran när du gör fruktsallad; Rött förstärker och gör grönt grönare och blå druvor, plommon ger gula frukter och bär en mer gyllene ton.
Gör så här
Skala kiwin, skär i små bitar. Halvera avokadon, gröp ur fruktköttet och dela i mindre bitar.
Skölj äpplen och päron. Skär i små bitar.
Varva frukten i en skål eller lägg direkt på assietter. Dela granatäpplet och strö över de röda kärnorna.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Kiwi   2 st
  Avokado   1 st
  Äpple m skal, grönt   2 st
  Päron   1 st
  Granatäpple, röda bär t.ex vinbär, lingon   0,5 st

Näringsämne Mängd
Energi 165 kcal
Protein 1 g
Fett 8 g
Mättade fettsyror 1,3 g
Kolhydrater 18 g
Fibrer 7 g
C-vitamin 44 mg
Folat 70 mcg
Järn 0,5 mg
Zink 0,3 mg

Självklart kan du också ta gröna druvor och byra granatäpplkärnorna mot röda vinbär, lingon eller syltade nypon.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se