Chokladmousse
En liten kopp chokladmousse är en härlig avslutning på en bättre måltid. Bäst blir moussen på choklad men kakaohalt på över 70 %.
Gör så här
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på mjölken. Smält i mikron. Full effekt i intervaller om 30 sekunder tills chokladen smält. Eller låt chokladen mjukna över kokande vatten. Rör i socker och rumsvarm mjölk.
Skilj vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon minut. Rör ner i den avsvalande chokladsmeten.
Fördela moussen i portionsformar eller små kaffekoppar. Dekorera gärna med några fina bär, lite skivad frukt, strimlor av syltad apelsin eller vackra blad.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Mörk choklad kakao >70 %
100
g
Mellanmjölk fett 1,5 % berik
0,5
dl
Ägg ekologiskt
2
st
Socker
2
msk
Näringsämne
Mängd
Energi
220 kcal
Protein
7 g
Fett
12,5 g
Mättade fettsyror
6,6 g
Kolhydrater
20 g
Fibrer
0 g
C-vitamin
0 mg
Folat
31 mcg
Järn
4,4 mg
Zink
1,2 mg
Välj i första hand Choklad som är både ekologisk och Fair Trade märkt!
Vegetariantips: Helt annorlunda och äggfri men mycket god blir moussen om den smälta chokladen vänds ner i vispad sojagrädde t.ex Alpro Soya Airy&Creamy.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se