Chokladmousse
mörk, nyttig chokladmousse vardagsmat ekologisk En liten kopp chokladmousse är en härlig avslutning på en bättre måltid. Bäst blir moussen på choklad men kakaohalt på över 70 %.
Gör så här
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på mjölken. Smält i mikron. Full effekt i intervaller om 30 sekunder tills chokladen smält. Eller låt chokladen mjukna över kokande vatten. Rör i socker och rumsvarm mjölk.
Skilj vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon minut. Rör ner i den avsvalande chokladsmeten.
Fördela moussen i portionsformar eller små kaffekoppar. Dekorera gärna med några fina bär, lite skivad frukt, strimlor av syltad apelsin eller vackra blad.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Mörk choklad kakao >70 %   100 g
  Mellanmjölk fett 1,5 % berik   0,5 dl
  Ägg ekologiskt   2 st
  Socker   2 msk

Näringsämne Mängd
Energi 220 kcal
Protein 7 g
Fett 12,5 g
Mättade fettsyror 6,6 g
Kolhydrater 20 g
Fibrer 0 g
C-vitamin 0 mg
Folat 31 mcg
Järn 4,4 mg
Zink 1,2 mg

Välj i första hand Choklad som är både ekologisk och Fair Trade märkt!
Vegetariantips: Helt annorlunda och äggfri men mycket god blir moussen om den smälta chokladen vänds ner i vispad sojagrädde t.ex Alpro Soya Airy&Creamy.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se