Musslor tar hand om havens överflöd av näring. Desto mer musslor vi äter ju bättre. Vilken tur då att musslor är så läckert. Med citron, vitlök, bladselleri, persilja är det särskilt smakfullt till pasta.
Dessutom är musslor på burk, antingen som konserv eller i plastlåda, snabb och lättlagad mat.
Gör så här
Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Ställ åt sidan så länge.
|
Koka pastan.
|
Skala och skiva vitlöken.
Skölj och strimla selleri, zucchini, purjolök och persilja.
Hetta upp oljan. Fräs löken och grönsakerna i oljan tills de mjuknat utan att ta färg.
|
Smaka av spadet från musslorna. Är det gott; använd det om inte späd grönsakerna med buljong. Koka upp.
Blanda i citronskal, pressad citron, socker och smaka och med salt och peppar. Blanda i persiljan.
Häll såsen över den nykokta pastan.
|
Bjud på en tallrik råkost som "förrätt" med en god dressing eller morotstzatziki som du hittar under rubriken "Råkost och sallad". Avsluta måltiden med ett äpple eller annan favoritfrukt.
|
|
INGREDIENSER
1 portioner
| | | Råvara | Mängd |
|
|
|
Musslor konserv u lag, ca
|
62,5
g
|
|
|
|
Citron, saft och skal
|
0,25
st
|
|
|
|
Vitlök
|
0,5
klyft
|
|
|
|
Stjälkselleri
|
25
g
|
|
|
|
Zucchini squash courgette
|
0,25
st
|
|
|
|
Purjolök, mindre
|
0,25
st
|
|
|
|
Persilja, koriander blad
|
0,25
dl
|
|
|
|
Rapsolja
|
0,75
msk
|
|
|
|
Fiskbuljong eller musselspad
|
25
g
|
|
|
|
Socker
|
0,25
tsk
|
|
|
|
Salt, peppar
|
0
|
|
|
|
Tillbehör:
|
|
|
|
|
Pasta makaroner spaghetti
|
100
g
|
|
|
|
Råkost
|
100
g
|
|
|
|
Rapsolja
|
0,75
msk
|
|
|
|
Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
|
0,5
msk
|
|
|
|
Örtsalt
|
0
|
|
|
|
Äpple m skal
|
1
st
|
Till pasta med fisk eller skaldjur använder man i Italien aldrig riven ost. Vill du ha mer smak strö över lite chilipeppar.
Var noga att lämna konservburkar till återvinning. Då sparas 80 % av tillverkningsenergin för förpackningen. |
|