Lägg laxskrovet i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker. Tillsätt salt och peppar. Låt koka försiktigt till fiskköttet lossar från huvud och ben.
|
Förbered rseten av soppan under tiden:
Skala och slanta moroten. Skala och strimla potaisen. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla bladsellerin. Strimla zucchinin
Fräs grönsakerna utom zucchini och ärter lätt i olja.
|
Rensa fisken. Ta hand om fiskköttet. Sila buljongen genom en trådsil; ta inte med den grumliga bottensatsen
|
Häll fiskspad och vin över grönsakerna. Låt koka tills grönsakerna börjar mjukna. Låt zucchini och ärter/bönor koka med de sista minutrarna. Lägg också i dillfrön men spar de färska/frysta dillen.
Smaka av; det kan behövas mer salt och peppar.
Tillsätt fisken och låt allt bara bli varmt.
Strö över dillströn.
|
Till den hungrige: Servera soppan med dubbla varma mackor gräddade i våffel- eller smörgåsjärn; Bred bordsmargarin på fyra skivor, lägg på ost. Täck med skivor av bröd bredda med tomatpuré och en doft oregano. Grädda gyllenbruna.
Avsluta med en färsk frukt.
|