Förbered alla rotfrukter och grönsaker: Skala och skiva potatisen och strimla moroten fint. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla paprikan.
|
Hetta upp oljan i en kastrull som rymmer hela rätten. Tillsätt paprika, kummin, chilipeppar och när det börjar lukta kryddig: lägg i löken. Fräs tills löken är glansig.
|
Tillsätt potatis, morot och paprika. Rör om.
|
Klicka i ajvar och häll på halva mängden vatten. Smula över buljong. Lägg på lock och låt koka i 10 minuter.
|
Tillsätt purjolöken, bönor och kanske mer vatten. Låt koka tills potatisen är riktigt mjuk.
|
Smaka av med mer kryddor om det behövs.
|
Servera gulaschen med en generös klick surkål och en bit bröd.
|
Avsluta med en enkel apelsinsallad eller annan efterrätt.
|
Vill du syra din egen surkål. Självklart finns ett recept på Mums. Inte svårt men surkålen behöver mogna ett par veckor innan den kan avnjutas.
|