Börja med att förbered alla grönsaker: Skölj. Skala pumpan och skär i sockerbits stora kuber. Skala och grovhacka löken. Strimla paprikan. Drag bort bladen från den grova stjälken på grönkålen. Strimla bladen.
|
Dela chilipepparn, peta bort kärnorna och strimla tunt. Skala och finhacka vitlöken.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten. Fräs chili, vitlök, spiskummin några minuter.
|
Lägg i pumpa, paprika och lök. Dofta över paprikapulver. Smula över buljong och häll på tomaterna. Sjud under lock i 15 minuter.
|
Gör chilisåsen: Hacka ihop chilipeppar och vitlök mycket fint. Häll i en skål, droppa över olja och tillsätt spiskummin och tomatkross. Rör också i hackad koriander.
|
Vispa ihop ingredienserna till majstortillan eller värm färdiga bröd. Låt vila medan grytan kokar klart.
|
Gör också i ordning avokadomoset: Mosa ihop avokadon med rapsolja och pressad citron.
|
Kolla att pumpan har mjuknat. Rör ner de blandade bönorna, majskornen och grönkålen i grytan. Koka upp och sjud några minuter under lock. Smaka av med hackad koriander och salt. Späd med vatten om grytan kokat torr.
|
Stek majstortillan i en medelvarm stekpanna med några droppar olja. Stek på samma sätt som du steker vanliga pannkakor. Räkna med att det blir cirka 6 tortillor av satsen.
|
Lägg de färdigstekta tortillorna allt eftersom på en tallrik. Lägg på ett lock så det förblir varma och mjuka.
|
Servera grytan med majsbröden, avokadomos och den kryddiga såsen, till den som vill ha mer hetta.
|
Är det någon som är hungrig? Avsluta med en färsk frukt i säsong eller kanske en tallrik råkost.
|