Börja med att koka polka/rödbetor och potatis var för sig.
|
Hårdkoka äggen genom att lägga dem i kallt vatten och börja ta tid när vattnet kokat upp. Efter 8 minuter är de lagom hårda.
|
Skölj salladsbladen och låt rinna av. Använd gärna några fina blad från betorna. Skala och skär löken i fina bitar.
|
Rör ihop dressingen. Smaka av den med salt och peppar.
|
Skala rödbetor och potatis medan de fortfarande är varma så går det som lättast. Många gånger försvinner skalen bara man drar tummen över betorna och gnuggar lätt. Skär rödbetor och potatis i bitar.
|
Skala och hacka löken.
|
Bred ut salladsbladen i skålar, lägg på potatis, rödbetor, lök och häll över dressingen. Fördela också lökhacket, kaprisen och riv till sist citronskal över betorna i skålarna.
|
Duka fram bröd, gärna portionsbröd, och keso till den hungrige. Smaksätt keson med en doft av örtsallad och strimlad purjo...
|