Skölj rabarbern och skär i knappt centimeter stora bitar. Skala och grovhacka rödlöken. Skala och finhacka ingefäran.
|
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i chili flakesen och masalan. När det börjar dofta kryddor, vänd ner lök och ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
|
Lägg i rabarbern och rör om. Drag ner värmen. Ringla över sirapen och vinägern. Låt småputtra under lock. Koka tills rabarbern är riktigt mjuk. Ta bort locket på slutet och koka häftigt om du vill ha en fastare chutney.
|
Smaka av. Det kan behövas mer masala, sirap eller vinäger.
|
Konservera chutneyn så här: Häll upp den kokande chutney i rena glasburkar typ sådana som du köpt inlagd gurka eller marmelad i. Viktigt är att burkens lock på insidan har en tunn, klistrad gummilist.
|
Häll chutneyn ända upp till burkens kant, torka av och förslut genast. Vänd burken upp och ned. Låt stå så i 10 minuter och vänd tillbaka.
|
Konserveringen har "tagit" om locket buktar svagt inåt eller om du hört ett klick när chutneyn svalnat i burken.
|