Skala alla rotfrukter, potatisen (till den krossade potatisen), löken. Strimla kålen. Skölj äpplena och skär bort kärnhusen. Skär allt (utom potatisen) i små fina tärningar.
|
Koka potatisen till den "krossade potatisen". Den ska koka precis mjuk.
|
Hetta upp rapsoljan och fräs rotfrukter, kål, äpple och lök i en stor stekpanna under ständig omrörning. Stek tills rotfrukterna börjat mjuka; det är trevligt med lite tuggmotstånd. Salta lätt.
|
Skölj av skäddan, ta bort mjölke och rom om det finns kvar men behåll det vita skinnet. Torka av.
Hetta upp rejält med smör i en annan stekpanna. Stek skäddan på båda sidor. Kolla vid tjockaste delen att fisken är genomstekt. Salta och peppra.
|
Gör klar den krossade potatisen: Grovhacka potatisen i en skål. Häll på olivolja, pressa i vitlök, tillsätt salt och späd med några matskedar potatisvatten. Rör ner hackad persilja och blanda ihop till ett grovt mos, hack. Tillsätt mer kokspad om du vill ha en mjukare konsostens.
|
Lägg upp skäddorna på en bädd av rotfruktsfräs. Toppa fiskarna med hackad saltgurka och riven pepparrot. Servera med krossad potatis
|
Avsluta måltiden med en banan.
|