Börja med att koka linssåsen, gärna på röda linser: Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök, vitlök, morort. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull och fräs grönsakerna några minuter.
|
Häll på linser, krossade tomater, vin och en mindre mängd vatten. Låt koka tills linserna mjuka. Det tar ca 10 minuter för röda. Späd med mer vatten så att såsen blir riktigt flödig.
|
Smaka av med tomatpuré, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
|
Tina spenaten och fräs den lätt i lite rapsolja.
|
Gör ostsåsen. Vispa ut vetemjölet i ungefär 1 dl mjölk. Vispa i resten av mjölken. Koka upp under ständig omrörning. Låt koka några minuter. Drag från värmen och vänd ner osten. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
|
Varva lasagneplattor med tomatsås, hel spenat i en ugnsform. Häll till sist över ostsåsen.
|
Placera lasagnen i mitten i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i cirka 35 minuter tills lasagnen fått fin färg och plattorna känns mjuka.
|
Bjud på en råkosttallrik med vinägerdressing vid sidan om och fresta med en fruktsallad till dessert.
|