Spola av linserna. Skölj och strimla de färska gröna bladen. Tina de frysta. Skala lök och vitlök. Grovhacka.
|
Fräs all lök lätt i oljan.
Pudra över kryddorna. Rör om och tillsätt linserna. Smula över buljongtärningen och häll på vatten. Låt puttra under lock i 15 minuter.
|
Lägg i spenaten, fryst eller färsk. Låt koka ytterligare några minuter.
Smaka av med salt, peppar eller harissa och pressad citron.
|
Dags för solplättarna . Skala och riv moroten. Smält smöret.
Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och havrekli tll en slät smet. Vispa i resten mjölken, äggen, hälften av smöret och saltet. Hetta upp plätt- eller stekpannan med resten av smöret.
Stek till små plättar eller störra pannkakor.
|
Servera plättarna med rårivet äpple och en doft kanel.
|
Ett alternativ till solplättarna är gammeldags våfflor
|
Semmeltider? Bjud på hembakta semlor.
|