Smula jästen i en bunke.
|
Ljumma vatten tills det är fingervarmt. Häll över jästen och tillsätt salt. Rör tills jästen löst sig.
|
Mät upp och häll på havregryn och mjöl. Rör ihop till en lös deg. Den behöver inte arbetas. Är degen mycket lös kan det behövas en aning mer dinkelmjöl.
|
Bred ut ett bakplåtspapper eller smörj en långpanna. Häll i degen. Bred ut degen så den i det närmste täcker plåten. Täck med bakduk.
|
Låt jäsa till knapp dubbelstorlek i ca 30 minuter.
|
Skär tomaterna i halvor. Tryck ner dem i degen. Ringla över olivoljan. Strö över salt och rosmarin.
|
Värm ugnen till 250 grader. Grädda degen i 15-17 grader till vacker färg.
|
Servera brödet som bryt bröd till soppa eller en lunchsallad
|