Mät upp och häll mjölk och vatten i beredningskålen. Tillsätt olja och kryddfrön.
|
Smula i jästen och rör tills den är delvis upplöst. Mät upp och häll på mjölet.
|
Arbeta degen kraftigt och länge. Helst i maskin, elvisp fungerar bra, och gärna i 10 minuter.
|
Tillsätt salt och arbeta i ytterligare några minuter. Tillsätt också lite mer mjöl om degen känns mycket kladdig.
|
Täck med bakduk och låt jäsa till nästan dubbel storlek.
|
Ta upp på mjölat bakbord och knåda lätt. Forma antingen till 16 bullar eller 14 platta kakor. Lägg på plåtar.
|
Jäs övertäckt tills degen snabbt reser efter ett lätt tryck med pekfingret.
|
Värm ugnen till 250 grader medandegen jäser.
|
Grädda plåtarna i mitten av ugnen och ungefär i 10 minuter.
|
Låt svalna på galler och under bakduk.
|