Värm ugnen till 200 grader och koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
|
Skär snitt, men inte ända ner, i laxsidan. Blanda sojasås med ingefära och sweet chilisås. Pensla laxsidan med blandningen. Strö över sesamfrö.
|
Stek laxen mitt i ugnen i 20 minuter. Kolla i "snitten" att laxen är genomstekt dvs. fiskköttet ska vara rosa, fast och inte längre genomskinligt.
|
Gör salladen medan laxen steker i ugnen: Strimla purjo, kål, paprika och vitlök fint. Koka upp vattnet. Lägg i grönsakerna och låt bara koka upp igen. Häll av kokvattnet.
|
Smaksätt grönsakerna med koncentrerad äppeljuice och sesamfrön - för extra smak blanda också i lite sweet chilisås.
|
Servera laxen med den ljumma salladen, kokt bulgur och extra chilisås för den som så önskar.
|
Avsluta måltiden med en svalkande dessert; Ekologisk sorbet av något slag med skivad kiwi är läskande.
|