Börja med att förbereda alla grönsaker. Skala, strimla eller slanta fint. Skala och grovhacka löken och finskiva vitlöken.
Skär tofun i knappt centimeter tjocka strimlor. Torka av.
|
Hetta upp en stor stekpanna med olja. Lägg i tofun och pudra över curryn. Stek till vacker färg och frasighet. Ta upp tofun. Låt fettet rinna av.
Torka ur stekpannan och tillsätt lite mer olja.
|
Fräs rotfrukter, selleri, lök och vitlök. Strö över chili flakes.
Fräs medan du hela tiden rör; det får inte bränna fast. Stänk över kallt vatten lite då och då så inget mörknar ytan blir "ångkokta".
Lägg på den färdigstekta tofun när rotfrukterna mjuknat men fortfarande är knapriga. Ringla över lite chili sås, strö över sesamfrön och blad av thaibasilika. Garnera gärna med färska eller frysta röda vinbär; För att det så gott och snyggt!
Smaka av med salt och kanske lite mer chili flakes.
|
Var klimatsmart: Byt riset mot kokt bulgur, kamutvete eller dinkelkorn.
|
Inled eller avsluta med en salladstallrik med strimlad salladskål, paprika, stjälkselleri och kokta bönor. Slå över en lätt dressing av olivolja, vinäger, lite vatten, örtsalt och torkad mynta.
Ett fint äpple är en god dessert.
|