Rensa bort skräp från linserna och skölj noga under rinnande vatten. Koka linserna i dubbel mängd vatten. Efter 20 minuter brukar de vara mjuka. Låt linserna gärna ligga kvar i det heta kokvattnet i 5 minuter så mjuknar de ytterligare utan att mosas sönder. Häll av eventuellt kokvatten.
|
Rör ihop dressingen medan linserna kokar.
|
Hacka persilja eller koriander, dill, röd lök och gurka.
|
Häll dressingen äver de heta linserna. Vänd ner kryddgrönt, lök och gurka.
|
Servera linserna som en vegetariskt rätt. Bröd med eller utan bordsmargarin och en bit lagrad ost samt en frukt till efterrätt.
|
Eller varför inte byta osten mot en enkel kesosallad med apelsin: Smaksätt keson med vaniljsocker, en anings strösocker och gärna lite raspat apelsinskal. Servera keson till apelsinklyftor och strö över rostade mandelspån.
|