Börja med att vispa ihop vetemjöl, havrekli med drygt häften av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i äggen, saltet och resten av mjölken. Låt smeten sväll lite medan du förbereder salladen och skalar potatisen.
|
Gör sallad: En god läskande sallad som nästan blir till efterrätt är italiensk sallad med fänkål och kålrabbi. Särskilt om man som vi gjort här ökat mängden apelsin till 2 stycken.
|
Skala och finriv potatisen. Blanda ner potatis och drygt häften av det flytande margarinet i smeten.
|
Hetta upp en stekpanna eller två (om du har). Gärna en plastbelagd så krävs mindre fett till stekningen. Då brukar det räcka med lite, lite flytande margarin till varann omgång.
|
Stek små raggmunkar, tre per panna brukar vara lagom, till vacker färg.
|
Servera de nystekta raggmunkarna med en klick matyoghurt och lingonsylt.
|
Avsluta med den italienska salladen.
|