Lös upp saltet i vattnet. dela fiskfiléen i portionsbitar och lägg i rimningslagen. Låt rimma i minst 30 minuter.
|
Sätt ugnen på 225 grader.
|
Skölj alla grönsaker. Dela zucchini. Kärna ur dem. Skär i ganska små bitar. Strimla löken och skär tomaterna i halvor. Drag den sega tråden från scokerärterna.
|
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek grönsaker, ej tomater, några minuter tills de mjuknat något. Bred ut fräset i en långpanna eller ugnsfast form. Strö över tomathalvor, svarta oliver och lite peppar.
|
Häll av rimningslagen och torka av fiksfiléerna. Lägg fisken ovanpå grönsaksfräset.
|
Stek i mitten av ugnen, i 15-20 minuter tills fisken är vit och fast i köttet. Det är lätt att kolla med en gaffel i fisken tjockaste del.
|
Skölj citronen. Skala den och skär skalet i strimlor. Pressa lite citron över de färdigstekta fisken och strö över citronstrimlorna. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis.
|
Duka fram knäckebröd, bordsmargarin till den hungrige. Avlsuta måltiden med hemkokt nyponsoppa med rostad mandel och matlagningsyoghurt. Verkar det för jobbigt att koka nyponsoppa? Bjud istället på några nävar torkad frukt eller färska bär och lite nötter.
|