Skala potatis och rotfrukter. Skär i små kuber, bitar eller kör till strimlor i maskin. Snitta purjolöken längs med, skölj mellan bladen och strimla.
|
Bred ut rotfrukts- och potatisbitarna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite rapsolja.
|
Placera mitt i ugnen. Sätt på 250 garder. Börja ta tid. Efter 10 minuter rör om och rör i purjolöksstrimlorna.
|
Efter 20 minuter brukar rotfrukterna och potatisen vara mjuka. Om inte stäng av och låt eftersteka på ugnsvärmen.
|
Dags för svampen. Skölj om den är sandig/jordig. Skär i bitar, drygt sockerbitsstora.
|
Lägg i kall stekpanna. Sätt på högsta värme. Fräs under omrörning. Låt mesta vattnet koka bort. Stäng av värmen.
|
Klicka i smöret. Rör om och låt svampen bli knaprig. Dra från värmen.
|
Till köttfärsen. Lägg i kall stekpanna . Sätt på högsta värme. Mosa med en gaffel och fräs färsen tills den är genomstekt.
Smaka av med soja.
|
Salta och peppra rotfrukterna, potatisen lätt. Smaka också av med någon örtkrydda.
|
Varva med köttfärs och svamp. Håll varmt medan äggen steks.
|
Servera med någon typ av inlagd gurka, rödbetor eller varför inte picklad rödlök.
|
Fresta med en fräsch fruktsallad som avslutning.
|