Ljumma mjölken och rör ut jästen i mjölken. Vispa i mjölet. Skilj gulor och vitor. Vispa i gulorna i smeten. Tillsätt salt.
|
Låt smeten jäsa i ca 1 timme tills den bubblar.
|
Förbered tillbehören medan smeten jäser: Skär laxen i strimlor och skala räkorna. Hacka löken. Dela dillen i små kvistar. Strimla salladskålen.
|
Rör i oljan eller det smälta, avsvalande smöret i smeten. Vispa vitorna till styvt skum. Vänd ner det i smeten.
|
Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet med lite olja eller smör före första laggen. Därerfter brukar det inte behövas. Grädda våfflorna.
|
Lägg en liten klick yoghurt, hackad rödlök och antingen strimlad gravlax eller räkor på varje tallrik. Servera salladskål, kapris, dill och en klyfta citron till.
|
Ett glas lättöl är gott till. Liksom lite färsk frukt som efterrätt.
|
Vanliga söta våfflor på vetemjöl hittar du också på MUMS. Äggfria och mjölkfria våfflor hittar du på en extern länk.
|