Skala löken, halvera och strimla fint. Det är helt okej att skiva löken i maskin.
|
Skala och riv potatisen grovt.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer soppan. Fräs löken under omrörning. Fräs tills den börjar bli genomskinlig men inte får färg.
|
Vänd ner potatisen. Häll på buljong och vitt vin. Koka under lock tills löjen är mjuk och potatisen "rett" soppan.
|
Späd med vatten til lagom soppkonsistens. Smaka av med timjan, peppar och kanske lite salt. Koka upp igen.
|
Skiva brödet. Rosta skivorna. Skär antingen i halvor eller i kuber. Riv osten.
|
Häll upp soppan i soppskålar. Toppa med bröd och riven ost.
|
Överkurs dvs inte nödvändigt: Ställ soppskålarna, om de tål ugnsvärme, några minuter under grillelementet i ugnen eller bränn av osten med en liten gasolbrännare.
|
Inled eller avsluta måltiden med en fräsch sallad med gröna blad, strimlad fänkål, tomatklyftor, avokado i bitar med pressad citron och citron rasp. För recept klicka här.
|
Avsluta med en färsk frukt i säsong eller en enkel efterrätt.
|