Rör ihop en marinad av pressad citron, sojasås, olivolja, skivad vitlök, peppar och rosmarin.
|
Skär kycklingfiléerna i strimlor, 2-3 stycken per filé brukar vara lagom. Lägg filéerna i marinaden. Låt dra medan kolen falnar till glöd och restten av ingredienserna förbereds.
|
Lägg grillspetten av trä i blöt; så brinner de inte upp i hettan.
|
Skölj och skär varje paprika i 4-5 bitar, skiva zucchinin längs med till långa skivor och skär den späda löken i halvor. Blasten ska vara kvar. Pensla grönsakerna med olivolja.
|
Dags för den krossade potatisen. Skrubba färsk potatis medan "gammel" potatis måste skalas. Skär i bitar och koka mjuk i vatten som precis täcker.
|
Rör ihop olivolja, hackad koriander och pressad vitlök. Häll blandningen över den kokta men avrunna potatisen, spar någon deciliter potatisspad. Låt potatisen vara kvar i kastrullen så behålls värmen bäst. Grovhacka/mosa potatisen och späd med potatisspad till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg på lock och ställ åt sidan.
|
Trä upp kycklingen på spett. Grilla kycklingen och grönsakerna när kolen vitnat. Se upp det går snabbt eftersom både grönsaker och kycklingfiléer är tunna.
|
Strö lite salt, peppar och rosmarin över det färdiggrillade. Servera med citronklyfta och den krossade potatisen.
|
Duka fram mjukt brytbröd och kanske lite bordsmargin till den hungrige eller bjud på en sallad vid sidan om.
|
Persikor, melon, svenska bär eller någon annan frukt i säsong smakar bra som efterrätt.
|