Börja med att rensa nässlor och skölja dem noga. Strån, fjolårslöv och sand finns ofta med. Låt rinna av i ett durkslag.
|
Skala potatisen. Koka den i vatten som precis täcker.
|
Förbered alla ingredienserna till nässelpotatisen. Grovhacka nässlorna och gräslöken.
|
Skölj tomaterna, halvera dem. Finhacka löken, Lägg ihop tomater och lök till en sallad. Strö en gnutta salt över och ringla några droppa rapsolja.
|
Stek korven. Lägg i kall panna och upphetta till varmt så slipper du använda extra matfett. Låt stå kvar på eftervärmen.
|
Skölj zucchini, halvera och skiva den. Koka den lätt och droppa över lite citron.
|
När potatisen är så gott som klar, några minuter återstår; Lägg i nässlorna. Sätt på högsta värme och låt nässlorna koka i "ångan" som bildas.
|
Häll av kokvattnet, men spar en deciliter. Mosa potatisen med nässlorna grovt med gaffel eller potatisstöt. Tillsätt citronrasp, gräslök, rapsolja och salt. Rör ihop och späd eventuellt med lite kokspad. Smaka av den kan behövas mer smak.
|
Servera nässelpotatisen med korv, zucchini, tomatsallad. Bröd för den hungrige.
|
Som avslutning är det gott med en färsk frukt. Enkel efterrätt är ett annat alternativ.
|