Skölj persiljan noga och klappa den torr i en handduk eller använd salladsslunga.
|
Häll den pressade citronsaften över bulgurn. Pressa över vitlök och tillsätt chilipeppar, kanel, mynta och salt.
|
Skölj och dela tomaterna. Peta bort fröna och finhacka. Gör på samma vis med paprikan.
|
Skala och finhacka löken.
|
Finhacka persiljan. Smart är att dra bort bladen först och hacka stjälkarna grovt innan du finhackar allt tillsammans. Det går att använda matberedare. Var bara noga med att göra persiljan snabbt.
|
Blanda grönsakerna med den kryddade bulgurn. Rör i olivoljan. Låt stå kall i åtminstone 30 minuter.
|
Servera tabbouleh i en skål med salladsblad.
|
Njut salladen som en förrätt eller på ett buffébord. I Mellanöstern äter man tabbouleh som korv med bröd; Tag ett salladsblad i handen, fyll på med en stor sked sallad, vik ihop och ät som korv med bröd...
|