Börja med att koka laxen, om du inte har en rest kvar. Dela i kuber. Häll på kokande vatten och 2 tsk salt per liter vatten. Koka åter upp och koka i 1 minut. Ställ på skärbräda och låt efterkoka.
|
Förbered sparrisen genom skära av den hårda änden.
|
Tina spenaten. Grovhacka bladen.
|
Skölj och klipp, skär gräslöken grovt.
|
Blanda yoghurten med en anings fransk senap + lika mycket söt senap. Pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
|
Dags för rårakorna. Skala potatisen och riv fint.
|
Rör ihop fryst, tinad spenat med vetemjöl och uppvispade ägg. Salta och vispa till en slät smet.
|
Vänd ner potatisraspet.
|
Stek rårakorna i en blandning av rapsolja och en anings smör. Stek tills de fått vacker färg och är genomstekta.
|
Koka sparrisen så här: Lägg i en vid gryta. Täck med kokande vatten och 1 tsk salt + 1 tsk socker per liter vatten. Koka upp och låt småputtra några minuter.
|
Servera rårakorna med bitar av lax, såsen, massor av sparris och strö över gräslök, gröna oliver och kapris.
|
Avsluta med banan eller annan frukt i säsong. Eller bjud på en efterrätt. En vardagsdessert kanske.
|