Skölj auberginen, skala inte. I skalet sitter mycket smak. Skär i centimetertjocka skivor och därefter i kvartar. Lägg i ett durkslag och strö över salt. En del vätska och beska rinner då bort.
|
Sätt på pastavattnet och koka pastan medan du gör själva fräset.
|
Strimla vitkålen fint. Skala och skiva löken tunt. Skala och finstrimla vitlöken. Skölj tomaterna, skär i klyftor som du sedan halverar.
|
Hetta upp oljan i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök, chili och kryddpeppar. Låt fräsa tills det doftar kryddor. Vänd ner vitkålen. Låt fräsa några minuter.
|
Krama ut vätska ur auberginebitarna. Vänd ner i fräset och låt fräsa ytterligare några minuter.
|
Tillsätt tomaten när grönsakerna i fräset mjuknat. Låt puttra på låg värme och gärna under lock tills tomaterna mjuknat något men inte förlorat i form och färg.
|
Blanda ner bitar av fårost. Garnera med resten av osten och färsk basilika eller andra späda blad.
|
Servera med pasta, bulgur eller om du vill ha en riktigt afrikanskinsprierad rätt; kokt hirs, majsgröt eller injerapannkakor.
|
Avsluta med färska jordgubbar, andra bär eller frukt i säsong.
|