Skala morötter och kålrabbi. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Snitta purjolöken längs med och skölj bort ev. sand mellan bladen. Skala vitlöksklyftan. Strimla alla grönsaker.
|
Klipp baconet i mindre bitar. Lägg i varm stekpanna. Bryn baconet snabbt under ständig omrörning. Ställ åt sidan.
|
Hetta upp en stor stek/traktörpanna med oljan. Lägg i vitlök samt morot, kålrabbi och papprika. Fräs lätt under ständig omrörning några minuter. Tillsätt purjolökoch fräs ytterligare några minuter tills rotfrukterna är mjuka. Häll över några matskedar kallt vatten lite då och då så att inte det gröna bränns.
|
Tillsätt bönorna och vänd ner den grovt hackad persiljan. Smaka av med salt, svartpeppar och lite torkad dragon.
|
Servera fräset till pasta av något slag. Toppa med bacon.
|
Avsluta med apelsin eller någon annan färsk frukt som är i säsong.
|