Tina fillodegen i kylskåpet under natten. Eller använd färsk filodeg.
|
Börja med att grilla paprikan: Lägg paprikan på galler direkt under grillelementet Sätt också in en plåt med bakplåtspapper längs ner i ugnen (så slipper du ”storstäda” efter grillningen).
|
Sätt på högsta grillvärme. Vänd paprikorna tills skinnet är blåsigt och svart runt om.
|
Lägg paprikan i en plastpåse och låt svalna i ca 15 minuter. Drag skinnet av paprikan. Skär paprikan i bitar.
|
Förgrädda filloformarna: Värm ugnen till 175 grader.
|
Bred ut ett filloark på bakbordet, pensla lätt med olivolja. Täck med ett nytt ark. Pensla och täck med ett ytterligare. Skär i tolv kvadrater.
|
Klä en muffinspanna eller 12 st stora muffinsformar med kvadraterna av fillodeg, så att det bildas små korgar. Grädda i 6 minuter. Låt korgarna svalna i formen.
|
Gör fyllningen medan filokorgarna förgräddas: Halvera zucchinin, gröp ur kärnorna och skär i mindre bitar. Finhacka löken.
Skär osten i mindre kuber.
|
Blanda allt i en skål. Ringa över olivolja och peppra lätt. Fyll blandningen i formarna
|
Grädda i 175 grader tills osten får lite färg, ca 10 minuter.
Strö över basilikablad.
|