Börja med att göra degen: Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt med 40 gradigt vatten. Vattnet ska vara lite varmare än med vanlig jäst. Rör tills degen är slät.
|
Vispa i ägg och olja. Arbeta degen några minuter. Ställ på varm plats i köket, täck med en handduk och låt jäsa tills degen bubblar och vuxit en aning. Räkna med cika 30 minuter.
|
Dags för fyllningen: Skala och strimla all typerna av lök. Fräs/koka i oljan tills de är riktigt mjuka och genomskinliga, cirka 10-15 minuter. Smaksätt löken med någon matsked ansjovisspad.
|
Strimla paprikan och skiva tomaterna.
|
Värm ugnen till 225 grader.
|
Ta upp den lösa degen - de ska vara riktigt lös - på mjölat bakbord. Arbeta den bara några tag. Kavla/platta ut degen på ett bakplåtspappaer- alt bakplåtsduk. Gör degen lika stor som ugnens långpanna.
|
Klicka ut yoghurten på degen och smeta ut tills yoghurten täcker. Täck med löken. Gör ett rutmönster av strimlad paprika. Fyll på med ansjovisfiléer, körsbärstomater och strö över rosmarin.
|
Grädda pissaladière i mitten av ugnen och i cirka 20 minuter till den fått fin färg. Strö över ytterligare lite färsk rosmarin.
|
Ät pizzan varm som fredagsmysmat och med en sallad och ett päron. Eller som här med en röd bönsalsa.
|
Den är också god kall i matsäcken - skär i lagom "smörgåsbitar". Pissaladère är också bra buffémat.
|
Sugen på något sött efterråt? Bjud på säsongens frukt och bär.
|