Koka potatisen om det inte redan är kokt. Skiva den kokta potatisen.
|
Koka äggen. Lägg i kallt vatten, koka upp och låt koka i 6-8 minuter beroande på hur hårdkokta du vill ha äggen. Spola i kallt vatten. Skala och skär i klyftor.
|
Skölj det gröna: tomater, salladsblad, salladslök och persilja. Använd salladsslunga för att torka salad och persilja. Eller klappa torrt mellan ark av hushållspapper.
|
Bred ut den skivade potatisen på ett stort uppläggningsfat. Täck med salladsblad.
|
Skär tomaterna i klyftor. Strimla asladslöken och grovhacka persiljan.
|
Dela den grillade laxen i lite större bitar.
|
Varva lax, ägg- och tomatklyftor med salladslök. Strö över persilja och oliver.
|
Blanda dressingen och ringla över.
|
Ställ fram brytbröd till den hungrige.
|
Avsluta med vattenmelon eller annan färsk frukt eller färska bär i säsong.
|