Skrubba potatisen och skölj den noga. Koka i vatten som precis täcker. Låt majrovorna koka med de sista 5 minuterna. När potatis och majrovor är mjuka lägger du i de frysta eller färska sockerärterna och låter dem mjukna något innan du häller av vattnet
|
Rosta mandeln lätt i torr stekpannan medan potatisen kokar. Skölj dillen. Hacka stjälkarna men spar själva "vipporna". Skär saltgurkan i strimlor.
|
Blanda dillstjälkar, buljong, hett vatten, olja och vitlök till en dressing. Smaka med salt och peppar. Det ska smaka mycket.
|
Skiva potatisen. Skala och dela majrovorna i minder bitar. Varva i en skål med potatisen. Häll över dressingen och låt svalna något.
|
Fördela på ett fat. Strö över saltgurka, kapris, dillvippor och rostad mandel.
|
Vill du servera potatissalladen som en hel måltid behövs också extra proteiner för mättnadens kull. Varma eller kalla kikärter är gott till.
Liksom ett äpple eller annan favoritfrukt som avslutning.
Den hungrige kan också behöva knäckebröd med bordsmargarin eller smör.
|