Skölj av ärterna och lägg dem i blöt i dubbel mängd vatten. Låt ligga i blöt i minst 18 timmar gärna 24 timmar.
|
Häll av blötläggningsvattnet och spola gärna av ärterna. Låt rinna av. Häll i liten matberedare med kniv eller stor mixer. Observera att ärtorna inte ska kokas.
|
Skölj purjolöken, strimla grovt. Skölj och grovhacka persiljan/koriandern. Lägg i skålen med ärter.
|
Skala och pressa i vitlöken.
|
Mät upp och tillsätt potatismjöl, salt och alla kryddor.
|
Kör till mos. Späd eventuellt med någon matsked vatten om smeten känns för torr. Låt smeten vila kallt i cirka 30 minuter.
|
Gör salladen: Skölj och grovhacka tomat och paprika. Finhacka löken. Lägg i en skål. Strö över lite örtsalt. Ringla över olivoljan
|
Gör dressingen: Mät upp matyoghurt, majonnäs, curry och tomatketchup kryddorna i en skål. Pressa i vitlök om du gillar det. Smaka av.
|
Koka bulguren enligt anvisningar på paketet.
|
Hetta upp olja i en stekpanna. Forma ärtsmeten till ganska små platta biffar. Stek i knapp medelvärme till vacker färg. Kolla att biffarna smakar "genomkokt".
|