Börja med att göra sockerkakssmeten: Vispa ägg och socker poröst. Vänd ned vetemjölet tillsammans med havrekliet.
|
Dags för äpplena: Skölj men skala inte äpplena. Kärna ur dem. Skär fina i klyftor.
|
Häll oljan eller smöret i stekpannan. För bästa resultat använd en s.k. {b}nonstick panna{/b}, som inte kräver så mycket fett. Sätt på värmen, sänk till svag temperatur när smöret börjar fräsa. Strö hälften av sockret i pannan. Fördela äppelklyftorna ovanpå. Lyft bort från plattan.
|
Lägg äppelklyftorna i ett vackert mönster i stekpannans botten. Strö över kardemumma och resten av rårörsockret.
|
Häll sockerkakssmeten över äppelklyftorna. Lägg på ett stort lock eller täck med smörpapper. Grädda på fortsatt svag värme i 20 minuter tills sockerkaksmeten stelnat på ovansidan. Dra från värmen.
|
Låt svalna någon minut i stekpannan och stjälp upp kakan.
|