Finhacka sojabönor, lök antingen förhand eller i matberedare. Desto mer finhackat ju lättare håller bollarna ihop samtidigt som en lite mer grovhackad konsistens ger trevligt tuggmotstånd.
Blanda med mycket finriven morot, sojamjöl, salt och kryddor. Forma till runda bollar med händer fuktiga av vatten.
|
Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med nonstickbeläggning. Stek på medelvärme tills bollarna blivit vackert gyllenbruna. Låt stå och eftervärma.
|
Medan bollarna steks, strimla rödlök, vitlök fint. Äpplena bör strimlas grövre. Och skala dem inte.
|
Hetta upp lite olja i en annan panna. Lägg i grönsakerna och äpplet. Strö över kumminfrön. Fräs försiktigt under ständigt omrörning. Stänk kallt vatten lite då och då över fräset så att fräset inte bränns. Grönsakerna ska ha kvar sin knaprighet. Salta och peppra lätt.
|
Servera bollarna varma med fräset och en generös tallrik pasta eller kokta gryn av något slag.
|
Behövs efterrätt? En klick god glass vare sig den är gjord på mjölk eller havre/soja tillsammans med en sås av mixade blåbär smaksatt med lite socker är läckert. Servera gärna såsen varm...
|
En färsk frukt som avslutning är inte heller fel...
|