Häll av spadet från musslorna. Spar det och låt spadet ersätta en del av kokvattnet när du kokar matvetet.
|
Skala och skär moroten i små kuber. Koka morot, matvete med musselspad och vatten enligt anvisningar på paketet.
|
Skölj paparika och tomater. Skär parikan i små bitar och tomaterna i små klyftor. Skala och skär löken i några fina ringar och finhacka resten. Skölj fänkål och sallad. Skär fänkålen i små bitar och riv salladsbladen. Spar "fänkålsdillen" till garnering. Hacka koriandern/persiljan om du använder färsk.
|
Varva alla ingredienser, utom salladsbladen och några lökringar, i en skål: matvetet får gärna vara lite ljummen.
|
Rör ihop dressingen och vispa den slät. Ringla över salladen och rör om. Dekorera med salladsblad, fänkålsdill och lökringar.
|
Rosta brödskivorna. Skär itu vitlöksklyftan och gnid brödskivorna med klyftorna. Droppa över olivolja och strö över lite salt. Dela i trekanter. Njut brödskivorna med salladen.
|
Avlsuta med färsk frukt eller bär i säsong.
|
Ladda också med mer bröd till den riktigt hungrige. Formbröd med råg är ett bra lättbakat alternativ.
|