INKÖPSLISTA PORTIONER
|
Grönsaker |
|
|
|
Ajvar relish grönsakspasta m paprika |
1,5 dl |
|
|
Avokado |
4 st |
|
|
Basilika, färsk |
1,5 dl |
|
|
Dill |
1 dl |
|
|
Fänkål |
1,5 st |
|
|
Grönkål, spenat fryst |
500 g |
|
|
Koriander blad |
0,5 dl |
|
|
Lök gul |
600 g |
|
|
Lök gul |
1 st |
|
|
Lök gul röd |
3,5 st |
|
|
Mangold, färsk spenat, ruccola |
200 g |
|
|
Persilja blad |
1,5 dl |
|
|
Purjolök, strimlad |
2 dl |
|
|
Spenat |
100 g |
|
|
Spenat fryst eller färsk |
250 g |
|
|
Tomat |
2 st |
|
|
Tomater krossade konserv m lag |
5 dl |
|
|
Tomater krossade konserv m lag |
400 g |
|
|
Tomater passerade |
200 g |
|
|
Tomatpuré konserv konc |
2 msk |
|
|
Vitlök |
6 klyft |
|
|
Zucchini squash courgette |
200 g |
|
|
Frukt och bär |
|
|
|
Aprikoser torkade |
18 st |
|
|
Banan |
4 st |
|
|
Cashewnötter |
4 msk |
|
|
Citron |
1 st |
|
|
Citronjuice färskpressad |
4 msk |
|
|
Citronskal |
2,5 msk |
|
|
Fikon torkade |
4 st |
|
|
Nypon u frön torkade |
0,5 dl |
|
|
Päron eller 4 skivor melon |
4 st |
|
|
Äpple m skal |
7,5 st |
|
|
Äpplen torkade |
10 ring |
|
|
Rotfrukter och potatis |
|
|
|
Gulbeta |
500 g |
|
|
Kålrot |
120 g |
|
|
Morot |
4 st |
|
|
Potatis |
5 st |
|
|
Potatis, 1 mellanstor = 90 g |
800 g |
|
|
Rotselleri |
200 g |
|
|
Färdigrätter och halvfabrikat |
|
|
|
Färsk fylld pasta |
500 g |
|
|
Gurka, syrad, fermenterad |
1 st |
|
|
Kapris |
0,5 dl |
|
|
Råkost u dressing |
700 g |
|
|
Kött och chark |
|
|
|
Kyckling, lårfilé |
250 g |
|
|
Nöt grytbitar |
300 g |
|
|
Fisk |
|
|
|
Lax, skinn och benfri |
500 g |
|
|
Räkor kokta |
450 g |
|
|
Mejeriprodukter |
|
|
|
Ekologisk mellanmjölk fett 1,5 % |
1 dl |
|
|
Hårdost fett 28 % |
4 dl riven |
|
|
Parmesanost riven fett 30 % |
4 msk |
|
|
Ägg ekologiskt |
1 st |
|
|
Matfett |
|
|
|
Oliv- eller rapsolja |
2 msk |
|
|
Olivolja |
8 msk |
|
|
Rapsolja |
7 msk |
|
|
Smör fett 80 % |
3 msk |
|
|
Drycker |
|
|
|
Kokosmjölk till matlagning |
2 dl |
|
|
Vitt vin torrt 12 vol. % |
1,5 dl |
|
|
Mjöl och flingor |
|
|
|
Havrekli |
0,5 dl |
|
|
Vetemjöl eko |
0,5 dl |
|
|
Vetemjöl oberikat |
2 msk |
|
|
Pasta, ris och gryn |
|
|
|
Couscous |
4 dl |
|
|
Matvete, 1 dl = 70 g |
4 dl |
|
|
Bönor, linser och ärtor |
|
|
|
Kikärter torkade, 1 dl torra=2,5 dl kokta |
1,5 dl |
|
|
Vita bönor hemkokta eller konserv |
4 dl |
|
|
Vita bönor torkade kokta, konserv 1 dl = 80 g |
4 dl |
|
|
Bröd |
|
|
|
Rågbröd osötat, typ rågsur |
300 g |
|
|
Rågbröd, mjukt osötat |
12 skiva |
|
|
Vitt bröd fibrer ca 3,5 % typ pitabröd |
300 g |
|
|
Kryddor, sås och buljong |
|
|
|
Dressing olja fett ca 45 % |
5 msk |
|
|
Grönsaksbuljong |
1 tärn |
|
|
Ketchup tomat |
2 msk |
|
|
Äppelcidervinäger ättiksyra 7 % |
2 msk |
|
|
Ättika ättiksyra 12 % |
2 tsk |
|
|
Socker, sylt, godis etc |
|
|
|
Rårörsocker |
2 msk |
|
|
Socker |
5,5 msk |
|
|
Övrigt |
|
|
|
{Dessertgodis:} |
0 g |
|
|
{Dressing:} |
0 g |
|
|
{Förrättssallad} |
0 g |
|
|
{Marinerade gulbetor:} |
0 g |
|
|
{Nypon- och äppelkompott} |
0 g |
|
|
{Tillbehör:} |
0 g |
|
|
{Äppelkaka} |
0 g |
|
|
Basilika, dragon eller annan örtkrydda |
1 tsk |
|
|
Chilipeppar, salt |
0 g |
|
|
Citron |
1 st |
|
|
Dillfrön |
1 tsk |
|
|
Harissa |
1 tsk |
|
|
Ingefära, färsk och hackad |
1,5 msk |
|
|
Kanelstång |
1 st |
|
|
Kokvatten till ärterna |
0,5 l |
|
|
Kryddpeppar, malen |
0,5 tsk |
|
|
Purjolök |
50 g |
|
|
Saffran |
0,5 g |
|
|
Salt |
0 g |
|
|
Salt |
3 tsk |
|
|
Salt, peppar |
0 g |
|
|
Salt, peppar, oregano |
0 g |
|
|
Sockerlag, rårörsocker |
1 dl |
|
|
Spiskumminfrön |
1 tsk |
|
|
Svartpeppar |
1 krm |
|
|
Timjan, torkad |
1,5 tsk |
|
|
Vatten |
9 dl |
|
|
Vatten |
1 g |
|
|
Vitpepparkorn |
3 st |
|
Markera de livsmedel du inte vill ha med på inköpslistan och klicka på uppdatera.
Du kan även ändra antalet portioner.
|