INKÖPSLISTA PORTIONER
|
Grönsaker |
|
|
|
Avokado |
2 st |
|
|
Basilika eller persilja blad |
2 msk |
|
|
Broccoli fryst |
250 g |
|
|
Dill, färsk, fryst |
2 dl |
|
|
Grönkål, spenat fryst |
500 g |
|
|
Koriander eller persiljeblad |
2 dl |
|
|
Lök gul |
6 st |
|
|
Lök röd |
2 st |
|
|
Mangold, 4 stora blad per person |
125 g |
|
|
Persilja blad |
1,5 dl |
|
|
Purjolök, mindre |
1 st |
|
|
Sojamjöl fett ca 20 % |
2 msk |
|
|
Stjälk- eller rotselleri |
200 g |
|
|
Svamp, förvälld |
5 dl |
|
|
Tomat |
125 g |
|
|
Tomater krossade konserv m lag |
400 g |
|
|
Tomatpuré konserv konc |
75 g |
|
|
Vitlök |
7 klyft |
|
|
Zucchini |
800 g |
|
|
Frukt och bär |
|
|
|
Apelsin |
4 st |
|
|
Aprikoser torkade |
10 st |
|
|
Banan |
4 st |
|
|
Cashewnötter |
4 msk |
|
|
Citron |
2 st |
|
|
Fikon torkade |
4 st |
|
|
Mandelspån |
50 g |
|
|
Päron |
2 st |
|
|
Småcitrus clementin mandarin satsuma |
4 st |
|
|
Äpple m skal |
4 st |
|
|
Äpplen torkade |
10 ring |
|
|
Rotfrukter och potatis |
|
|
|
Gulbeta |
500 g |
|
|
Morot |
8 st |
|
|
Potatis |
3000 g |
|
|
Färdigrätter och halvfabrikat |
|
|
|
Gurka, mjölksyrejäst saltgurka |
1,5 st |
|
|
Råkost ex vitkål, morötter, kålrot |
400 g |
|
|
Kött och chark |
|
|
|
Lamm färs fett 12 % |
400 g |
|
|
Nöt högrev fett bortskuret |
600 g |
|
|
Fisk |
|
|
|
Lax kokt eller laxskrov |
250 g |
|
|
Lax, skinn och benfri |
500 g |
|
|
Musslor konserv u lag, ca |
250 g |
|
|
Mejeriprodukter |
|
|
|
Ekologisk mellanmjölk fett 1,5 % |
1 dl |
|
|
Färskost fett typ Keso eller silken tofu |
2 dl |
|
|
Hårdost fett 17 %, riven |
3 dlriv |
|
|
Vispgrädde fett 40 % |
1 dl |
|
|
Ägg ekologiskt |
1 st |
|
|
Matfett |
|
|
|
Bordsmargarin, typ bregott Krav |
8 tsk |
|
|
Rapsolja |
2 dl |
|
|
Smör fett 80 % |
1,5 msk |
|
|
Drycker |
|
|
|
Svartvinbärssaft berik konc |
5 msk |
|
|
Vitt vin torrt 12 vol. % |
1 dl |
|
|
Öl pilsner 3,5 vol. % |
3 dl |
|
|
Mjöl och flingor |
|
|
|
Dinkel speltvete |
1 dl |
|
|
Havregryn |
5 msk |
|
|
Potatismjöl |
1 msk |
|
|
Vetemjöl |
7 msk |
|
|
Pasta, ris och gryn |
|
|
|
Pasta makaroner spaghetti |
800 g |
|
|
Bönor, linser och ärtor |
|
|
|
Gröna ärter frysta |
3 dl |
|
|
Linser torkade |
3 dl |
|
|
Röda bönor torkade kokta u salt |
2 dl |
|
|
Bröd |
|
|
|
Vitt bröd grov baguette fullkorn surdeg |
4 port |
|
|
Vitt bröd osötat fibrer ca 2,5 % typ italienskt |
12 skiva |
|
|
Kryddor, sås och buljong |
|
|
|
Dressing olja fett ca 45 % |
1,5 msk |
|
|
Fiskbuljong eller musselspad |
100 g |
|
|
Sojasås |
4 msk |
|
|
Äppelcidervinäger |
6 msk |
|
|
Ättika ättiksyra 12 % |
2 tsk |
|
|
Örtsalt |
1,5 tsk |
|
|
Socker, sylt, godis etc |
|
|
|
Socker |
6 msk |
|
|
Svartvinbärsgelé eller Lingonsylt |
2 dl |
|
|
Vaniljsocker |
2 tsk |
|
|
Övrigt |
|
|
|
Chili flakes |
1 krm |
|
|
Citron |
2 st |
|
|
Dillfrön |
1 tsk |
|
|
Ingefära, hel färsk |
30 g |
|
|
Oregano |
0 g |
|
|
Purjolök |
50 g |
|
|
Rosmarin |
2 tsk |
|
|
salt |
8 tsk |
|
|
Svartpeppar |
2 krm |
|
|
Svartpepparkorn |
9 st |
|
|
Torkade enbär |
5 st |
|
|
Vitpepparkorn |
3 st |
|
|
Örtsalt |
0 g |
|
Markera de livsmedel du inte vill ha med på inköpslistan och klicka på uppdatera.
Du kan även ändra antalet portioner.
|